Lea får nye oppgaver

Da Lea ble røntget og det ble konstatert at hun hadde middels grad HD på høyre side, forsvant drømmen om avl på henne. Hadde hun vært HD-fri hadde vi satt henne i avl på neste løpetid. Det var planen. Hun har fantastiske resultat fra utstilling, og til tross for sin unge alder er hun klar for å stille i VK på jaktprøver. Valget om å ikke avle på en hund med HD er lett å ta, og det eneste riktige. Men å «parkere» en frisk og godt dressert hund er galskap. Lea skal fortsatt leve et godt jakt- famile og hundeliv. Og vi ville ha henne her i området.

Lea blir 1. BIS, Bardu juni 2011

En familie på Brettesnes på Lille Molla hadde mistet irsk setteren sin og var interessert i ny hund. De kom på besøk til oss, og tok Lea med seg hjem til Lille Molla på prøvebesøk. Og det har endt med at Lea nå blir sammen med familien på Brettesnes. Der er hun med på  jakt- og fisketurer og  på turer generelt. Og som familiehund sover hun i senga sammen med familiens sønn på 13. Lea skal ikke være avlshund, eller utstillingshund, og mest sannsynnlig ikke jaktprøvehund lenger. Men hun  kommer til å få leve det gode liv, det er vi ikke i tvil om. Og det beste av alt er at vi er invitert på besøk til Brettesnes, og kan treffe alle for turer og for sosialt.

Bodil og Geir driver et anlegg der fisketurisme står i høysetet.

Bodil Meland og Geir Helland

(Bilde lånt fra Facebook)

Her kan dere besøke nettsiden deres og se mer av anlegget og aktivitetene deres:

http://www.brettesnes.info/

Reklamer

2 Responses to “Lea får nye oppgaver”


 1. 1 Andrea Nornes 14. desember 2011, kl. 08:42

  Trist med HD :/ bra at hun får et fint familieliv da i hvertfall. Kjenenr flere som har hunder med hd, og de «funker» helt fint 🙂

  • 2 harodalen 1. januar 2012, kl. 22:44

   Takk for at du har lagt igjen kommentarer på sida vår, Andrea! Vi starta jo opp i september i 2011, så den er enda et relativt ferskt prosjekt.
   Mange hunder, ja kanskje de flest fungerer helt fint selv om de har HD. De kan ha et langt og godt liv, så lenge man holder dem i form og ikke overbelaster dem. Men uansett skal man ikke avle på hunder med HD. Det er jo 25% arvelig. Det betyr at det er en rekke andre årsaker også til HD (75%), som foring, jevnlig aktivitet og trening, belastning, osv.
   Det var veldig trist at vi ikke kunne fortsette å bruke Lea slik vi gjorde, men hun har fått det kjempefint der hun er nå. Og vi kommer til å besøke henne og familien.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
Hei og velkommen til vår nye hjemmeside!
Her kan dere få ta del i vår hverdag preget av friluftsliv og hundeliv.

Siden vår er helt ny men kommer til å ta seg opp etterhvert. Det hadde vært hyggelig om dere la igjen en kommentar!

~Kari og Geir~

©Siden vår er beskyttet av opphavsrett©

Reklamer

%d bloggere like this: