På jakt etter storfugl

I høst skulle vi på storfugljakt. Sammen med Thom og Agneta og begge ungene deres planla vi 4 dagers jakt i de dype skoger.  Etter diverse forberedelser, og etter at vi hadde fått på plass de nødvendige tillatelser og formaliteter var det bare å kjøre til området vi skulle jakte i. Vi fant en flott plass der vi kunne slå leir og sette opp de to lavvoene.  Hele turen starter i et fantastisk høstvær!

Heldige småfolk

Dette er nyttig lærdom å ta med seg for de som skal ta over og styre samfunnet etter oss. Det blir dugelige folk av å klare seg i villarka. Her har lille frøken Amalie  med solgull i håret allerede samlet sammen pinner til opptenning av bål. Det er tøtta si det! 😉

Første tiur

En av de første jaktturene ikke langt fra leiren gir resultat. Den stolte jeger Geir skyter høstens første tiur.

Mer fangst

Vi ser hundene i stand på GPS’en, hører fugl som letter og ser dem mellom trærne. Men storfuglen er noen luringer og ikke lett å komme inn på. Her har vi fått tiur og jerpe, og enda er det flere dager igjen av jakta.

Utsikt – vidsyn

Litt opp i høyden åpenbarer utsikten seg. Vi ser over alle blåner, og helt i det fjerne kan vi ane hvordan jordkloden krummer seg. Ikke noe liv er bedre enn jegerens på slike dager med sol fra blå himmel. Fantastisk!

Bålkos

– og et glass med en god klunk. Fortellinger om dagens jakt, og andre jakt historier og opplevelser. Tid for ettertanke, og forhåpninger for en ny fin dag.

Mørket er som et svart teppe

Kvelden senker seg og natta er som en sort filt med tusener av hull – det er milliarder av stjerner som lyser på den fløyels sorte himmelen. Gatelykter fra byer er lysår unna. Gnister og knitring fra bålet gir kos og en egen ro. Deilig varm og trøtt i kropp og sjel kryper vi i posene for natta.

Morgenlys

En klar natt gjør at gradestokken kryper godt under null. I det sola står opp på tidligmårran sender den sine stråler over landskap og leir. I det den kommer opp over toppen på lavvoen reflekteres lyset gjennom de frosne vinduene på bilen.

Lavvohavari

Plutselig blåser det opp, vinden røsker og river i teltduk. Det smeller og blafrer. Selv om Thom og Agneta er ute og bardunerer lavvoen ekstra med store steiner, måtte den gi etter for presset.  I lavvoen var det fyr i ovnen, pipa velter og smelter et digert hull i teltduken. Heldigvis er det ikke andre ting som tar fyr. Vi berger utstyr, selv om vi finner soveposer, børser og anna utstyr som vinden har spredt ut over området. Alt stappes i bilen, og Thom og Agneta må omrokkere. I løpet av dagen får de seg ei hytte noen mil unna og velger å fortsette turen. Vi ligger vindfast i lavvoen, og avventer. Så løyer det i 11-tida og vi kan fortsette jakta.

Pappa Thom og Theo tar uhellet med fatning – som ekte villmarkinger de er!

Frostrim

Før morgensola rekker å smelte bort nattens rimfrost, får jeg fanget det det rimfrosne graset. Det er is på vannet også.

Stand i morgenkåpa?

Dina snuser i den friske morgenlufra. Her lukter det fugl?

Store opplevelser for store jegre

Etter 4 dager med jakt er hundene fortsatt tent og klar for mer arbeid. De har holdt koken og full trøkk gjennom dagene. Han Geir konstaterer at det ble fugl i fryseren til vinteren. Men det viktigste er opplevelsene som har satt seg i hjertet og ryggraden og som vil krydre hverdagen vår for alltid framover. 🙂 ❤

Halebrudd

Da vi kom hjem etter jaktturen oppdaget vi at Lea hadde brudd i halen. Bruddet skyldes at hun har logret/pisket så sterkt med den inn i mellom trærne. Hun måtte ampurtere de ytterste 8-10 cm av halen. Stakkars jenta! Det var utrolig synd for den vakre Lea’n vår……..trist….snufs…

Reklamer

0 Responses to “På jakt etter storfugl”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
Hei og velkommen til vår nye hjemmeside!
Her kan dere få ta del i vår hverdag preget av friluftsliv og hundeliv.

Siden vår er helt ny men kommer til å ta seg opp etterhvert. Det hadde vært hyggelig om dere la igjen en kommentar!

~Kari og Geir~

©Siden vår er beskyttet av opphavsrett©

Reklamer

%d bloggere like this: