Høstens jaktprøver

Melåprøven 20.-21. august

Høstens jaktprøvesesong startet for vår del med Melåprøven 20.-21. august. Forholdene var ikke enkle, det var sol og varmt og etter den fine sommeren vi har hatt var det tørt i bakken. Geir dømte lørdag, men søndag stilte han med Lea i VK. Dessverre kom de ikke på premielista. Lea støkte rype langt ute og ble for urolig, og utgikk dermed.  Heller ikke Odin lykkes med å få vist fuglearbeid for dommeren på denne prøven.

Bålkaffe i lunsjen

Altevannsprøven 27.-28. august

Neste prøve vi deltok på var Altevannsprøven 27.- 28. august. Geir dømte begge dagene, mens jeg stilte Odin begge dagene. Lørdag var været nydelig med sol og flotte terreng. I første slipp støkker Odin et lite kull ryper i god fart og går etter så det hyle. Det var takk og farvel for den dagen!

Søndagen var det derimot så mye tåke at vi ble tåkefast i fjellet. I tett tåke så vi knapt hundene og det var bare å vente på neste opplett. Det var heller ikke mye fugl å se, så det ble ingen premieringer.

Tåkefast – det er bare å vente.

Og det er ingenting som er så demotiverende og kjedelig som å traske å hele dagen i fjellet uten å se fugl.

Saltfjellet – Virrvassdalen

Saltfjellet og Virvassdalen lokker med fantastiske terreng og er kjent for å ha godt med fugl. Vi dro dit. Igjen skal Geir dømme og jeg skal stille med Odin. Jeg kommer på parti som får tildelt fantastiske terreng i Gubbertådalen.  Åpne og oversiktlige fjellterreng der du ser hunden hele tiden, det liker jeg. Det er mye vind og Odin går godt i god fart. Han blir borte bak en liten haug og vi finner han liggende i stand. Disse rypene har han kommet brått på. Før jeg rekker å be han reise går et helt kull på vingene. Fuglen er skjær og jeg skulle aldri gått så nærme. Jeg ødela situasjonen, men Odin får en 3.AK.

Odin beste AK-hund på Ofotenprøven – 15.-16. oktober

Siste prøven for sesongen for oss blir Ofoten Fuglehundklubb OFK sin høstprøve 15.-16 oktober. Geir hadde sagt ja til å dømme, og jeg og Odin skulle stille begge dagene. Prøven har fristende terreng, bl.a. øverst i Nordalen i Skjomen. Begge dager er det pissregn. Lørdagen går vi på Arnesfjell, men ser vi ikke så mye som ei fjær hele dagen. Søndagen går vi i Nordalen i den bratte og urete fjellsida på andre siden for Lossistua. Partiet har nærmest null forventninger om fugl. I Odins andre slipp skjer det spennende ting. Først har han en stand og reiser, men uten å presentere fugl. Lenger opp i samme kjerr har han ny stand. Han reiser to ryper og er rolig i oppflukt og skudd. Enda lenger opp i kjerret blir han stående men når jeg kommer til løser han ut.

Denne dagen er det bitte små marginer som mangler på 1.AK. Men han får en velfortjent 2.AK.

Når status gjøres opp etter prøven er det Odin som får prisen som prøvens beste AK-hund. En flott Brusletto Rypa kniv.

Odin – beste AK-hund på Ofotenprøven

Glade vinnere – les mer her

En positiv avslutning på årets prøvesesong. Ingen flere prøver før i februar 2012. Bare trening nå.

Reklamer

0 Responses to “Høstens jaktprøver”  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
Hei og velkommen til vår nye hjemmeside!
Her kan dere få ta del i vår hverdag preget av friluftsliv og hundeliv.

Siden vår er helt ny men kommer til å ta seg opp etterhvert. Det hadde vært hyggelig om dere la igjen en kommentar!

~Kari og Geir~

©Siden vår er beskyttet av opphavsrett©

Reklamer

%d bloggere like this: